Redakce |

Rozhovor s novým trenérem MVIL Ostrava Petrem Bažanem

S Petrem jsme se u nás v MVIL poprvé setkali v září 2022, kdy pomáhal dát dohromady tým pro sezónu v Národní lize a asistoval v prvních týdnech u jeho fungování, od poloviny listopadu už pak převzal tým mužů jako hlavní trenér. Sezónu se i přes komplikace zvládlo dohrát a po ní se nám podařilo dohodnout se s Petrem a také vedením Letky na jeho oficiálním přesunu do MVIL a nástupu do funkce hlavního trenéra A-týmu mužů.
Je zkušeným a cílevědomým trenérem s dosaženou nejvyšší licencí B a jsme opravdu rádi, že bude moct koncepčně pracovat s naším áčkem. Dosavadní spolupráce a komunikace s Petrem byla výborná a těšíme se na její dlouhodobé pokračování.

      Petře, úvodem bychom ti rádi poděkovali za trpělivou a náročnou práci v letošní sezóně s naším áčkem. Bylo to pro všechny těžké absolvovat s narychlo sestaveným a velmi mladým týmem tak vysokou soutěž jakou je Národní liga. Jak bys zhodnotil ze svého pohledu trenéra uplynulé období, popsal své dojmy z klubového prostředí v MVIL a představil se našim fanouškům…
Vezmu to od konce a nejdřív o sobě tedy něco prozradím než se vrhneme vyloženě na florbalové otázky okolo MVIL. Když jsem se někdy před třemi 4-5 lety rozhodl pro přechod z hrací plochy na pozici trenéra, tak jsem to chtěl dělat nejlépe jak jen dovedu, tak jak to v životě dělám a nedělat nic jen částečně, ale pěkně naplno. Snem bylo dostat se v trénování co nejvýše a to se mi povedlo v posledních dvou letech, když jsem fungoval v Letce ve spolupráci s Petrem Gajdou a vedli jsme klub v 1.lize.
V sezóně, která před pár týdny skončila jsem zastával pozici trenéra jak v Letce, tak v MVIL. Získal jsem spoustu zkušeností a poznatků pro další práci. Jelikož chci vždy fungovat naplno, bylo třeba se rozhodnout, jak dál pokračovat, kde vlastně působit. Oba kluby, které jsou pro mě důležité se mi tímto pomohlo propojit a pevně věřím, že načatá spolupráce přinese v konečném důsledku ovoce, kde budu tím pojicím bodem.
Hodně se těším na nadcházející sezónu, kde budeme budovat tým pro Divizi a do sezóny určitě půjdeme lépe připraveni. V klubu sdílí mou vizi, za což moc děkuji a těším se na další výzvu v trenérské práci.

      Do příští sezóny v Divizi a dalších období určitě chceme vstoupit pozitivně naladěni, jaké jsou tvé postřehy na čem bychom mohli stavět a co jsou hlavní vklady do dalšího fungování nejen áčka MVIL…
Stavět určitě budeme na našich mladých hráčích a rodinné atmosféře v klubu. Obrovská výhoda je, že máme základnu v Krásném Poli, kde mám na očích i mladší hráče a ti uvidí, že když budou tvrdě pracovat můžou se do kádru propracovat. Rád bych ve střednědobém plánu postoupil zpět do Národní ligy, jelikož tato soutěž k MVIL patří.

      Mohl bys nastínit svou koncepci práce s týmem mužů a jaké jsou očekávání do další sezóny z pohledu sestavy, herního projevu a výkonů. Tvůj program letní přípravy slibuje, že to vezmete opravdu pořádně od podlahy…
Jako první chci určitě vybudovat tým, který bude mít jasně dané pravidla a ty jsou tato: 1. slušnost a respekt vůči všem, spoluhráčům i soupeřům; 2. fair play a férovost; 3. týmovost a loajalita; 4. zodpovědnost za sebe i za tým; 5. tvrdá dřina; 6. věřit ve schopnosti své i spoluhráčů.
Tým již teď má hráče, ve které věřím. Už nějakou dobu pracujeme na doplnění kádru do další sezóny, ale jelikož soutěže ještě běží a my startujeme přípravu již 18.4., nechám si konkrétní jména pro sebe. Florbal je velmi dynamický sport, chci tým velmi dobře připravit po silové a fyzické stránce. Na základě těchto atributů bych chtěl, ať je naše hra atraktivní i pro oko diváka a fanoušci pak rádi zavítají kouknout na tribunu a povzbudit náš tým.
Vše tohle již začneme budovat na začátku letní přípravy, která startuje již 18.4. a čeká nás opravdu náročných 13 týdnů, které nás posunou na úplně novou úroveň. První test nás čeká na Poháru Českého florbalu v srpnu. Pokud by někdo chtěl vyzkoušet být součastí našeho nového týmu a hrát s námi Divizi, ozvěte se mi a probereme to.

      Jakou očekáváš úroveň a náročnost zápasů v Divizi…
Popravdě jsem rád, že Třinec a Zlín postoupili do národky a tím odpadli dva velmi silní soupeři. Pokud se podíváme na celky v divizi, spousta z nich stojí na jednom až dvou kvalitních hráčích, kteří jsou rozdíloví. My budeme pracovat týmově a rozložíme zátěž a body na celý tým. Tým je mladý a bude chtít určitě ukázat své kvality. Velmi důležitý určitě bude začátek ligy, kde budeme chtít urvat nějakou výhru a začít budovat pošramocené sebevědomí. Pevně věřím, že se nám to povede, protože tento mladý tým má obrovský potenciál.

      Na závěr měl bys něco, co by mohlo u našeho áčka mužů být lákadlem jednak pro fanoušky, aby nás přišli podpořit a zároveň také pro případné zájemce z řad hráčů být součástí týmu…
Věřím, že lákadlem bude jasný plán, se kterým do této výzvy jdu a že chci uspět hlavně atraktivním a akčním florbalem. Začali jsme budovat něco velice perspektivního a já se těším, že to nemá hranice a všichni toho můžou být součástí. Věřím, že MVIL nebude jen další z mnoha klubů, bude to rodina táhnoucí za jeden provaz na všech úrovních. Budu se na vás těšit, váš trenér.

 Díky za rozhovor a přejeme ti co nejvíce úspěchů v tvém působení v MVIL. Plnou důvěru a podporu vedení a celé organizace sis získal svým přístupem už dříve, tak teď ještě i trochu toho štěstí... přejeme ať se ti daří a jsi u nás spokojený!

V případě zájmu můžete trenéra kontaktovat na emailu petrbazan@gmail.com

 ct.

Naprostá dominance Jakuba Uherka a Matyáše Holka v kanadském bodování dorostenecké ligy

V právě ukončené dorostenecké lize se tito dva hráči umístili na těch nejvyšších příčkách a určitě oprávněně.

BRONZOVÝ DOROST

V sobotu 6.4.2024 odehráli poslední dva zápasy letošní sezony naši dorostenci.

‼️ Dorostenci znovu za 6 bodů a posun do čela tabulky ‼️

V Sobotu 2.3.24 naši dorostenci odehráli další turnaj, tentokrát v Horní Suché. V prvním zápase nás čekal soupeř z Domaslavic, který...